Joost Krab, Schilder van het Licht

Schilder Joost Krab is geboren op 11 januari 1952 te Velsen. Hij stamt uit en zeevarende familie. Zijn vader werkte als machinist bij de Shell en nam het hele gezin mee, waardoor Joost de eerste 11 jaren van zijn leven doorbracht in Nieuw-Guinea en later Nigeria.

Joost schildert sinds 1985 geheel autodidactisch. Vanuit zijn verbondenheid met de zee bekwaamde hij zich jaren als maritiem schilder, met werken van woeste zeeën tot gedetailleerde schepen in opdracht van rederijen. Zijn maritieme werken vonden hun weg naar o.a. Noorwegen, Duitsland, Amerika en China.

De laatste jaren heeft Joost zicht toegelegd op het schilderen van Levenspoorten, verhalende werken van olie- en acrylverf op linnen waarin hij het licht vangt en zijn vertrouwen in het leven na dit leven kenbaar maakt. In zijn nieuwe collectie van Levenszeeën, grote werken vol kleur en energie, combineert hij zijn kennis van het water met deze spirituele boodschap.

Ruim 10 jaar verzorgen Joost en zijn vrouw Mirre avonden/diensten voor spirituele verenigingen in Nederland als medium. Bij schilderavonden geeft Joost speciaal voor de aanwezigen in de zaal persoonlijke berichten middels meditatief ontvangen schilderijtjes voorzien van een persoonlijke boodschap.

In 2013 zijn zij, geleid door het licht, de 'Lichtcirkel' in hun eigen atelier gestart. Bij de lichtcirkel verzorgen zij maandelijkse meditatie, meditatief schilderen en individuele behandelingen. Regelmatig zijn er semi-openbare avonden zoals schilderavonden, bloemenlezingen of klankavonden. Hun dochter Mariska Krab werkt als klankmedium en verzorgt klankbehandelingen en klankavonden bij de Lichtcirkel. Voor de agenda van de activiteiten bij de Lichtcirkel klik op 'agenda'


Nieuwe expositie!
Expositie in Gemeentehuis te Uitgeest 24 februari t/m 17 april